Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná
Prešov

Upravený vnútroblok potešil obyvateľov Požiarnickej uliceVytlačiť
 

Prešovčania, ktorí bývajú na Požiarnickej ulici, sa už môžu prejsť po novom chodníku a zaparkovať na novovybudovaných parkovacích miestach. V tejto lokalite ich pribudlo celkom štrnásť.

Pri bytových domoch medzi riekou Torysa a železničnou traťou bol nedostatok parkovacích miest, no vybudovaním nového chodníka sa tento stav podstatne zlepšil.

Upravený vnútroblok potešil obyvateľov Požiarnickej ulice„Parkovacie miesta a nový chodník boli v tejto lokalite veľmi potrebné. Som rada, že už môžu plnohodnotne slúžiť Prešovčanom, ktorí tu bývajú. Priestor je teraz oveľa krajší a navyše, zachovala sa aj zeleň, čo znamená, že riešenie je nielen efektívne, ale šetrí aj životné prostredie,“ vysvetlila primátorka Andrea Turčanová.

Nový chodník s dĺžkou takmer 50 metrov vedie od parkoviska pred bytovým domom č. 19 po vnútroblokovú komunikáciu pri bytovom dome č. 21. Tým sa dosiahlo zokruhovanie vnútroblokových komunikácií a časti ul. Požiarnickej medzi mostom a železničným priecestím.

Upravený vnútroblok potešil obyvateľov Požiarnickej uliceV rámci stavebných prác sa vybudovalo aj 14 parkovacích miest, z toho jedno parkovacie miesto je určené pre zdravotne ťažko postihnutých. Rozmery kolmých parkovacích miest sú 5,0 x 2,5 m, miesto pre ZŤP má rozmery 5,0 x 3,5 m. V samotnom projekte bolo pôvodne navrhnutých 15 parkovacích miest, reálne sa však zrealizovalo iba 14, pretože pätnáste miesto by bolo na mieste existujúceho stromu. Namiesto neho sa zrealizoval chodník, ktorý funkčne prepojil parkovacie miesto pre zdravotne ťažko postihnutých a existujúce bytové domy.

Stavbu realizovala firma Kaping s.r.o. a celkové náklady použité na vybudovanie boli v objeme 27 609,84 eur.


 
 
ÚvodÚvodná stránka